ECT studeert op extra bezuinigings- maatregelen

ROTTERDAM, 13 NOV. Het Rotterdamse containeroverslagbedrijf ECT studeert op extra bezuinigingen om de doelstellingen van het drastische reorganisatieprogramma "Score' overeind te kunnen houden. De woordvoerder van ECT heeft dat bevestigd.

Volgens Score moet ECT over 1993 een nettowinst van 12 miljoen gulden boeken. Die doelstelling staat onder zware druk, aldus woordvoerder H. Schut.

Het overslagbedrijf begon vorig jaar met reorganiseren omdat het geen winst maakte. Over 1991 werd een verlies geleden van 9 miljoen gulden. Tot nog toe ligt Score op schema. Over dit jaar verwacht ECT een winst van 6 miljoen.

Volgens Schut lijken echter aanvullende bezuinigingen nodig omdat de markt zich slechter ontwikkelt dan voorspeld. Dat geldt vooral in de niet-containeractiviteiten van ECT, zoals het stukgoed en de houtoverslag. Een extra tegenvaller is het wegvallen van een belangrijke klant van de auto-divisie. Maar ook in de containeroverslag is het ondanks de groeiende omzet niet alles rozegeur en maneschijn. De winstmarges worden steeds smaller.

In het kader van de begroting voor 1993 worden nu diverse mogelijkheden besproken om de kosten sneller omlaag te brengen. Volgens Score moeten tot eind 1993 400 arbeidsplaatsen verdwijnen en veel van de resterende 2400 werknemers doorschuiven naar andere functies.