Detailhandel ziet omzet in september omhoog gaan

DEN HAAG, 13 NOV. De omzet van de detailhandel is in september 1992, vergeleken met september 1991, met 7,1 procent procent gestegen. Omdat de prijzen met 1,6 procent stegen, groeide het volume van de detailhandel met 5,4 procent. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen publiceerde.

De omzet van de non-food-sector in de detailhandel steeg in september met 8,4 procent; de omzet van de voedings- en genotmiddelensector met 7,2 procent.

De omzetcijfers voor 1992 werden gunstig beïnvloed door het aantal verkoopdagen, dat iets groter was dan in september 1991. Gecorrigeerd voor dit verschil lag de omzet van de non-food-sector in september 1992 circa 3 procent hoger dan in september 1991, terwijl de omzet van de voedings- en genotmiddelensector met circa 2 procent steeg.