De Schelde en Scheepswerf Visser werken samen

De Schelde Groep in Vlissingen en Scheepswerf Visser in Den Helder gaan in de toekomst gezamenlijk optreden op het gebied van scheepsbouw, scheepsreparatie en industriële dienstverlening in Den Helder.

De bedrijven hebben daarvoor een overeenkomst gesloten.

De samenwerking is volgens De Schelde ingegeven door de groeiende werkzaamheden bij het Vlissingse bedrijf op het gebied van offshore. “Er worden steeds meer eilanden voor de kust gebouwd. Alle onderhoud zal vanuit Den Helder moeten gebeuren. Het is daarom voor ons des te interessanter daar vaste voet aan de grond te hebben, maar daar een dochteronderneming vestigen die het wiel nog een keer gaat uitvinden leek ons geen goede oplossing”, aldus Van de Poel. De overeenkomst voorziet tevens in assistentie van De Schelde aan Visser bij het uitvoeren van marinewerk. Beide bedrijven zullen samen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om het terrein van de oude rijkswerf in Den Helder bij de samenwerking te betrekken. De werkzaamheden van de marine worden in de loop van dit jaar verplaatst naar een nieuwe werf in Den Helder.