Arnesen

Frank Arnesen hoeft zich niet voor de commissie van beroep van de KNVB te verantwoorden voor zijn rol als elftalbegeleider van PSV.

De Vereniging van Oefenmeesters in Nederland (VVON) vindt dat hij assistent-trainer van de club mag blijven, hoewel hij daarvoor nog niet de vereiste papieren heeft. De VVON oordeelde tevens geen bezwaar te hebben tegen het tweemanschap Geert Meijer en Wim van Hanegem bij Feyenoord. Het duo, functionerend onder technisch directeur Wim Jansen, beschikt niet over het diploma oefenmeester betaald voetbal, noodzakelijk voor het trainen van een hoofdselectie van een profclub.

Het is de eerste keer dat de vakbond van trainers zich in zijn advies aan het sectie-bestuur betaald voetbal vrij mild opstelt. “Maar dat wil zeker niet zeggen”, zegt secretaris Joop Philippo, “dat onze houding soepeler wordt. We zullen de reglementen strikt blijven hanteren en eventuele misstanden aan de kaak stellen.” Waarom de VVON precies positief was in zijn oordeel meldt Philippo niet. “Laat ik het erop houden dat wij begrip hebben voor de argumenten van de clubs om de betrokken trainers in deze rol te laten functioneren.”