Amozar BV

In de krant van 11 november (Reddingsplan VHS opnieuw weggestemd, pagina 20) wordt de Amsterdamse vastgoedhandelaar Chr.E. van Assendelft van Wijck genoemd als voormalig bieder op VHS en wordt een link gelegd met een Antilliaanse vennootschap die mogelijk in handen was van R. Doorn.

Naar Doorn heeft de Zwitserse justitie onderzoek gedaan. De link naar de Antilliaanse vennootschap blijkt onjuist. In het Zwitserse onderzoek zijn tientallen vennootschappen onderzocht. Daar zou ook een zekere Amozar BV in de Antillen bij horen.

Van Assendelft van Wijck heeft verklaard geen vennootschap op de Antillen te hebben of te hebben gehad. Hij heeft wel een gelieerde maatschappij, Abamor, waarmee hij de verwarring verklaart. Hij zegt geen relatie te hebben met Doorn of te hebben gehad. Hij is op het beursfonds VHS gewezen door advocaten- en notariskantoor Boekel de Néree. Hij weet niet of dit kantoor een relatie heeft met Doorn. Het advocatenkantoor trad woensdag op voor een nieuwe bieder op VHS, de Haagse vastgoedhandelaar E.A.N. Maas.