WK voetbal

Zweden heeft gisteravond zijn derde opeenvolgende overwinning behaald in kwalificatiegroep zes van het WK voetbal 1994.

De ploeg versloeg Israël in Tel Aviv met 3-1. Israël heeft na twee duels nog geen punt. De Zweedse treffers kwamen op naam van Limpar (wisselspeler bij Arsenal), Dahlin (Mönchengladbach) en Ingesson van KV Mechelen. Voor Israël scoorde Banin. Griekenland, koploper in groep vijf, stuitte op de Hongaarse doelman Petri. In Saloniki bleef het 0-0. Het thuisland had vrijwel voortdurend een overwicht. Kiprich, de Hongaarse topschutter van Feyenoord, werd na een half uur vervangen. Letland blijft in groep drie op zijn eerste overwinning wachten. De debutant in het internationale voetbal speelde in zijn zesde wedstrijd, tegen Albanië, voor de vierde keer gelijk (1-1).