Weinig animo voor technische studies

UTRECHT, 12 NOV. De belangstelling voor een aantal technische studies is tot een gevaarlijk laag niveau gezakt.

Aankomende studenten moeten gestimuleerd worden studies te kiezen waar de Nederlandse economie behoefte aan heeft. Ze zouden bijvoorbeeld een hogere beurs moeten krijgen of minder collegegeld hoeven te betalen. Dat zei VNO-voorzitter A. Rinnooy Kan gisteren in Utrecht, waar hij de derde David de Wiedlezing hield. Rinnooy Kan wijt de geringe belangstelling voor bèta- en technische studies aan de "technofobe traditie', beroerde voorlichting en de hoge uitkeringen voor werkloze academici. Volgens hem moeten universiteiten studenten kunnen selecteren en moet studenten duidelijk worden gemaakt dat ze niet maar alles kunnen studeren waar ze zin in hebben.