Queen Kelly in Tuschinski

Tuschinski 1, Amsterdam. Aanvang 10u30. Inl 020-5891400.

De van origine Duitse regisseur Erich von Stroheim voltooide Queen Kelly (1928) nooit. Het decadente melodrama over een non die van het rechte pad raakt, verliefd wordt op een schelmachtige prins en terechtkomt in een bordeel in Oost-Afrika, is alleen gereconstrueerd te zien: met (stilstaande) filmbeelden, geluidsbanden en Engelse tussentitels. Queen Kelly - "een must voor filmgekken' - wordt zondagochtend 15 november vertoond in de passende entourage van het uit 1921 daterende Amsterdamse Tuschinski-theater. De film maakt deel uit van een reeks maandelijkse zondagochtendvoorstellingen van zwijgende klassiekers, die het Nederlands Filmmuseum organiseert. De films worden muzikaal begeleid door Joost Langeveld op Tuschinski's beroemde Wurlitzerorgel.