Israel boos weg van conferentie Ottawa

OTTAWA, 12 NOV. De Israelische afvaardiging op een grote internationale conferentie in de Canadese hoofdstad Ottawa over Palestijnse vluchtelingen heeft gisteren de bijeenkomst verlaten uit protest tegen deelname van een met de PLO geassocieerde Palestijn.

Het ging om het hoofd van de Palestijnse delegatie op de conferentie, Mohammed Hallaj, die lid is van de Palestijnse Nationale Raad, het Palestijnse parlement in ballingschap dat nauwe betrekkingen onderhoudt met de PLO. “Het spijt ons bijzonder dat de omstandigheden niet geschikt waren voor Israelische deelname”, aldus de Israelische delegatieleider Shlomo Ben Ami. Aan de conferentie nemen 35 landen deel. Waarnemers sluiten niet uit dat het incident de vredesbesprekingen over het Midden-Oosten in Washington negatief zal beïnvloeden. (Reuter)