Hondje Soda teruggevonden

HONGKONG, 12 NOV. Het zeven maanden oude hondje Soda van de Britse gouverneur in Hongkong, Chris Patten, is terecht.

Volgens een regeringsverklaring werd de Norfolk-terrier, die sinds zondag tijdens een wandeling van mevrouw Lavender Patten was verdwenen, vanochtend door twee hardlopers in een park gevonden. De gelukkige vinders hebben de uitgeloofde beloning van 1.000 Hongkongdollar aan een goed doel gestort. Afgelopen dinsdag ontstond er enige opschudding over de verdwijning van Soda toen de Australische minister van buitenlandse zaken, Gareth Evans, de mogelijkheid opperde dat het hondje was ontvoerd en opgegeten door China's sterke man Deng Xiaoping. De grap van Evans haalde verschillende kranten en ontlokte verontwaardigde reacties uit China. De Australische minister verklaarde later dat zijn opmerking als compliment was bedoeld.(AP)