Celstraffen voor zes drugskoeriers

DEN HAAG/PARIJS, 12 NOV. Zes Nederlandse jongeren zijn dinsdag door een rechtbank in Parijs veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 tot 8 jaar wegens het smokkelen van cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Nederland.

Advocate De Jongh, raadsvrouw van één van de verdachten, heeft dit dinsdag bevestigd. De jongeren werden op 25 oktober vorig jaar op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs aangehouden. De groep had bij elkaar 40 kilo cocaïne bij zich. Behalve de gevangenisstraffen, veroordeelde de rechtbank de zes tot boetes van in totaal ruim 46 miljoen francs (15 miljoen gulden). Als zij dit aan het eind van hun gevangenisstraf niet kunnen betalen, moeten zij nog twee jaar langer zitten. Zo lang deze boete niet is betaald, kunnen zij niet aan Nederland worden uitgeleverd.