United Biscuits koopt snackdivisie van Coca-Cola

Het Britse voedingsmiddelenconcern United Biscuits, in Nederland eigenaar van Verkade, koopt van de Amerikaanse frisdrankengigant Coca-Cola de snackdivisie van het in Australië gevestigde bedrijf Coca-Cola Amatil (CCA) voor 430 miljoen Australische dollar (535 miljoen gulden).

Het gaat om activiteiten in Australië, Papua-Nieuw-Guinea, Malaysia, Singapore, Duitsland en Italië.

Het merendeel van de overnamesom betaalt United Biscuits uit eigen middelen. Tezelfdertijd maakte United Biscuits bekend dat het 24,1 miljoen nieuwe aandelen uitgeeft voor in totaal tachtig miljoen pond (217 miljoen gulden). De nieuwe stukken vertegenwoordigen iets minder dan vijf procent van het uitgebreide aandelenkapitaal.

United Biscuits boekte vorig jaar een winst voor belastingen van 211 miljoen pond (574 miljoen gulden) op een omzet van 2,98 miljard pond (8,1 miljard gulden). In de eerste helft van dit jaar daalde de winst met 17 procent tot 84,4 miljoen pond bij een vrijwel onveranderde omzet van 1,53 miljard pond.