Onverminderd felle strijd in Liberia

MONROVIA, 11 NOV. Ondanks een eenzijdig door de Liberiaanse rebellenleider Charles Taylor afgekondigd staakt-het-vuren is de strijd om de Liberiaanse hoofdstad Monrovia gisteren onverminderd voortgezet.

Er vielen gisteren volgens een woordvoerder van de Westafrikaanse vredesmacht Ecomog aan beide zijden opnieuw grote aantallen doden en gewonden.

Taylors aanbod werd gisteren direct door Ecomog als “niet serieus” van de hand gewezen. Het bestand had om twaalf uur 's middags moeten ingaan, twaalf uur voordat een aangekondigd bestand van de kant van Ecomog van kracht zou worden. Dit staakt-het-vuren was eveneens eenzijdig uitgeroepen door de leiders van de Westafrikaanse landen die troepen voor Ecomog hebben geleverd.

De Nigeriaanse Ecomog-woordvoerder Nya I Nya deed Taylors bestand echter af als niet serieus: “Taylor is niet normaal en niemand neemt zijn woord ernstig”. Volgens Nya I Nya hebben Taylors troepen de wapens niet neergelegd maar de strijd juist geïntensiveerd. (Reuter)