NedCar schroeft tijdelijk produktie in Born terug

BORN, 11 NOV. Autoproducent NedCar heeft besloten de produktie gedurende de laatste twee weken van dit jaar aanzienlijk te verminderen. Op die manier wil het bedrijf de te grote voorraad enigszins terugdringen. Een woordvoerder van NedCar heeft dit vandaag desgevraagd meegedeeld.

Mede dank zij deze maatregel produceert NedCar in 1992 zoals het zich nu laat aanzien 94.000 auto's. De aanvankelijke prognose lag op 100.000 auto's. Vorig jaar liepen in Born 84.000 voertuigen van de band. In 1990 waren er dat nog ruim 121.000.

De produktievermindering wordt deels door het bedrijf betaald. De werknemers leveren ook een bijdrage in de vorm van atv-dagen. Volgens de woordvoerder van NedCar blijft de voorraad ondanks de produktiebeperking aan de hoge kant.

De zegsman van NedCar wil niets zeggen over de verwachting met betrekking tot het bedrijfsresultaat. De afgelopen twee jaar leed het bedrijf, de voortzetting van het vroegere Volvo Car, een verlies van 149 miljoen gulden. In 1989, toen bijna 135.000 auto's werden geproduceerd, boekte het bedrijf nog een winst van 55 miljoen gulden.(ANP)