Bij grove overtredingen tijdens ...

Bij grove overtredingen tijdens voetbalwedstrijden zou het vergroten van het doel door middel van verschuifbare doelpalen een effectievere strafmaatregel zijn om spelverruwing tegen te gaan dan het geven van gele of rode kaarten.

Wouter Hinrichs, Universiteit Twente

In beroepen waar creatieve ideeën een belangrijke rol spelen zal een verdere arbeidsduurverkorting naar 32 uur eerder een positieve dan een negatieve invloed op de produktiviteit per werknemer hebben, aangezien creatieve ideeën vaak buiten werktijd ontstaan.

Remco Wiegerink, Universiteit Twente

De onomkeerbaarheid van het ingezette hervormingsproces in de voormalige Sovjet-Unie was in augustus 1991 goed te merken aan het feit dat door putschisten getracht werd om Michael Gorbatsjov af te zetten “wegens gezondheidsredenen”, terwijl voorheen een slechte gezondheid geen enkel bezwaar was om de allerhoogste posities van dat land te bekleden.

G.H. Lankhorst, Rijksuniversiteit Leiden