ZEEWOLF MET PERNOD

Voor 4 personen

1 stuk zeewolf van circa 1 kilo

30 gram boter

1 venkelknol van circa 250 gram grof gehakt

2 sjalotjes, gesnipperd

1 klein bosje peterselie, fijngehakt

1 borrelglaasje Pernod of Ricard

het sap van 1 citroen

zout en versgemalen witte peper

Spoel de zeewolf onder de koude kraan en dep hem droog. Doe de boter in een grote magnetronschaal en zet die circa 1 minuut of tot de boter gesmolten is in de magnetron op 100% (650 watt). Doe de fijngehakte venkelknol in de schaal, leg er het deksel op en zet de schaal 5 minuten in de magnetron op 100%. Neem de schaal uit de magnetron. Leg de zeewolf op de venkel en bestrooi de vis met de fijngehakte sjalotjes en peterselie. Giet het citroensap en de Pernod over de vis. Breng op smaak met zout en peper. Doe het deksel op de schaal en zet hem circa 10 minuten in de magnetron op 100%. Laat een paar minuten nagaren en dien op.

    • Kim Maclean