Verlies voor volleybalteam

TOKIO, 10 NOV. Het Nederlandse mannenvolleybalteam is het "Super Four'-toernooi in Tokio, ook wel genoemd de revanche van de Olympische Spelen in Barcelona, vandaag begonnen met een nederlaag van 3-1 tegen Brazilië. De setstanden waren 8-15 15-11 5-15 11-15.

In de reprise van de olympische finale bleken de Zuidamerikanen opnieuw sterker. Zij speelden vrijwel voortdurend met de basis van Barcelona. Nederland, dat zondag arriveerde in de Japanse hoofdstad en onder leiding staat van de tot Nederlander genaturaliseerde Chinees Wuqiang Pang, begon met Peter Blangé als spelverdeler en verder Held, Benne, Van der Meulen, Posthuma en Zwerver in de basis. Halverwege de eerste set kwam Van der Horst voor Held in de plaats. Van der Horst zou voor de rest van het duel in het veld blijven. Voorts wisselde Posthuma herhaaldelijk met Zoodsma. Alleen Selinger en Boudrie, de enige nog in Nederland actieve spelers van de groep, kwamen in het geheel niet in actie.