Tijdelijk monument in de Bijlmermeer

AMSTERDAM, 10 NOV. In afwachting van een definitief monument wordt in de Bijlmermeer een tijdelijke gedenkplaats ingericht voor nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp.

Dit heeft het dagelijks bestuur van de stadsdeelraad Zuid-Oost gisteren bekend gemaakt. Als middelpunt van de tijdelijke gedenkplek is een “Mooie boom” gekozen, aldus een woordvoerder. Rondom deze boom wordt een etagère, twee boven elkaar geplaatste planken, gebouwd waarop nabestaanden bloemen kunnen leggen. Daar omheen wordt een gebied van veertien bij veertien meter betegeld. Met deze tijdelijke oplossing wordt volgens de woordvoerder duidelijk in een behoefte voorzien. Nabestaanden komen nog dagelijks naar de plaats waar het vliegtuig is neergestort. Volgens de stadsdeelraad wordt momenteel gewerkt aan een voorstel voor een definitief monument.