Tien en negen jaar cel na dodelijk mishandelen peuter

ROERMOND, 10 NOV. De rechtbank in Roermond heeft gisteren een 21-jarige man uit Echt veroordeeld tot tien jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf met aftrek, plus tbs en dwangverpleging. Zijn 20-jarige vriendin werd veroordeeld tot negen jaar, tbs en dwangverpleging. Tegen beiden was twaalf jaar cel, plus tbs en dwangverpleging geëist.

De rechtbank acht bewezen dat het tweetal van 26 tot en met 29 juli van dit jaar een aan hen toevertrouwde peuter van twee jaar zodanig heeft mishandeld, dat het kind in het ziekenhuis van Sittard aan zijn verwondingen is overleden. Bovendien is de peuter door hen beiden regelmatig seksueel misbruikt. Als motief voor hun daden gaven zij op door de mishandelingen seksueel opgewonden te raken.

De moeder van het kind woonde een tijdje in bij de man en diens vriendin. Beiden beloofden tijdens haar vakantie op haar kinderen - twee peuters van een en twee jaar - te passen. Het jongste kind werd niet mishandeld en is evenmin seksueel misbruikt.