Price Waterhouse weigert bod van 2,2 miljard gulden

De Texaanse miljardair Robert Bass heeft een bod van 1,2 miljard dollar (bijna 2,2 miljard gulden) uitgebracht op de twee belangrijkste Amerikaanse activeiten van de met schulden overladen Maxwell Communication Corporation (MCC).

Het accountantskantoor Price Waterhouse, dat de zaken behartigt van de belangrijkste schuldeisers, heeft het bod echter afgeslagen, zo meldt de Britse krant Financial Times.

Het bod is gedaan op US Publishers en Official Airlines Guide (OAG). Bass, die samen met een groep investeerders optreedt, wil binnen twee weken rechtstreeks onderhandelen met de schuldeisende banken, waaronder Crédit Lyonnais en Chase Manhattan. Zij zijn de feitelijke eigenaars van Maxwell Communication Corporation.

Price Waterhouse wil niet op het bod ingaan omdat de verkoop van de afzonderlijke bedrijfsonderdelen meer zou opleveren. Het accountantskantoor noemt het bod “ver beneden onze verwachtingen”. Eerder dit jaar had Price Waterhouse al besloten MCC op te splitsen om de onderdelen apart te verkopen. De schuldeisers hebben ongeveer 1,5 pond sterling (ruim f 4 miljard) te goed.