Krajicek ronde verder in ECC

ROTTERDAM, 10 NOV. Het klonk wat ongerijmd. Richard Krajicek meldde gisteren op het European Community Championship tennis in Antwerpen hard aan een paar dagen vakantie toe te zijn, maar desondanks verscheen hij op de baan tegen Wally Masur. In zijn vrije week accepteerde hij een "wild card' voor het toernooi. Het motief daarvoor luidde dat hij zich ondanks die behoefte aan vakantie toch fysiek goed voelt en hoopt zijn plaats op de wereldranglijst nog iets te kunnen verbeteren.

Richard Krajicek is er volgende week niet bij als in Frankfurt het Masters-toernooi wordt gehouden, de finale van het ATP-circuit. De beste acht spelers van de wereld komen er in actie waardoor deelname op zich al een bevestiging van de topper-status is. De Nederlander ondernam pogingen om via toernooien in Sydney, Tokio en Parijs zijn puntentotaal voldoende op te vijzelen, maar slaagde er niet in. In Parijs verloor hij van Ivanisevic en daarmee de laatste hoop op een plaats bij de beste acht van de wereld en het daarbij behorende toegangsbewijs voor Frankfurt.

Erg geïnspireerd speelde hij gisteren niet tegen de Australiër Masur, maar dat kan ook een gevolg zijn van de sfeerloosheid in het Antwerpse sportpaleis. Slechts een handjevol bezoekers kwam af op de partij van de 20-jarige Hagenaar. In de eerste set was een doorbraak van de opslag van Masur in de vijfde game al genoeg voor de winst (6-3), Krajicek leverde meteen bij het begin van de tweede set zijn eigen servicebeurt in en verloor met 6-4, waarna hij in de derde set toch nog met 6-2 won.

In de tweede ronde komt Krajicek de winnaar tegen van het duel Holm met de Canadese qualifier Connell, daarna wacht hem in de kwartfinale Korda of McEnroe. Vorig jaar had het ECC-toernooi nog een Nederlandse "finalist'. Omdat Boris Becker zich ziek terugtrok voor de eindstrijd riep de organisatie junior Dennis van Scheppingen op, die Aaron Krickstein tegenstand moest bieden. Die herhaling zit er niet in. Van Scheppingen overleefde zaterdagavond de kwalificatie niet.