Inventum splitst activiteiten met het oog op allianties

De producent van luchtvaart- en ruimtevaartapparatuur Koninklijke Fabriek Inventum te Bilthoven heeft zijn activiteiten opgesplitst in de divisies Luchtvaart, Warm Water en Huishoudelijk Produkten.

Hiermee is de luchtvaartdivisie gereed gemaakt “in verband met het tot stand brengen van wenselijke strategische allianties”, aldus de onderneming in een persbericht.

Of dit betekent dat deze divisie wordt verkocht, wilde een woordvoerder van het bedrijf maandagochtend niet bevestigen. “Verkoop is slechts een van de mogelijke opties. Ook andere mogelijkheden staan open.” De luchtvaartdivisie heeft 110 werknemers.

Met de opsplitsing van de activiteiten is de vorming van een nieuwe structuur van Inventum afgerond. Met de vakbonden is een werkgelegenheids- en investeringsovereenkomst gesloten waarbij de werkgelegenheid en continuïteit is gegarandeerd, aldus het bedrijf. Bij Inventum werken totaal 300 mensen. Inventum is voor bijna honderd procent in handen van Venture Fund Nederland. Eigenaar van VFN is Reis & Co, de financieringsmaatschappij van oud-HCS directeur drs J.J. Kuijten.