Grote operatie tegen misdaad in Taiwan

TAIPEI, 10 NOV. De politie van Taiwan heeft vandaag vandaag een grote campagne, onder de naam "Operatie Snelle Donder', tegen de geoganiseerde misdaad in het land afgesloten.

In enkele weken tijd zijn 121 gangsters opgepakt. De operatie was bedoeld als grote schoonmaak voorafgaande aan de algemene verkiezingen van 19 december. “De regering staat niet toe dat kandidaten worden bedreigd met geweld”, zei minister van binnenlandse zaken Wu Poh-hsiung. Misdaadbendes hadden politici aangeboden hen te "helpen', door het verlenen van fysieke bescherming, het verstrekken van financiële middelen en door het kopen van stemmen. Bij de laatste verkiezingen in 1989 werden veel kandidaten door gangsters afgeperst en bedreigd met geweld; één politicus werd toen neergeschoten. (Reuter)