Du Pont verkoopt Connector Systems

Het Amerikaanse chemieconcern Du Pont de Nemours verkoopt zijn producent van elektronische connectors voor de telecommunicatie- en computerindustrie aan de investeringsmaatschappij Hicks, Muse and Co voor 400 miljoen dollar (716 miljoen gulden).

Du Pont behoudt zelf een belang van zes procent in Du Pont Connector Systems, dat zal worden omgedoopt tot Berg Electronics. Ook Mill and Partners neemt deel aan de transactie en krijgt een belang dat niet veel groter is dan dat van Du Pont, aldus een toelichting van woordvoerder H.A.J. Post, manager van Du Pont de Nemours in Nederland. Eind dit jaar moet de overneming zijn afgerond.

Du Pont Connector Systems heeft ongeveer 3.000 mensen in dienst en behaalt een jaarlijkse omzet van rondom de 400 miljoen dollar. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Zuid-Oost-Azië, Frankrijk en Nederland. In Nederland is Connector Systems gevestigd in 's Hertogenbosch waar 280 mensen werken. Voor alle vestigingen van Connector Systems geldt dat de werknemers mee verhuizen naar de nieuwe eigenaars. Voor de Nederlandse vestiging zal de overdracht volgens woordvoerder Post positief werken omdat een aantal taken vanuit het Franse Besançon wordt overgeheveld naar Den Bosch. Het bedrijf in Frankrijk telt ongeveer 400 werknemers.