"Commissarissen voor de grote steden'

DEN HAAG, 10 NOV. PvdA-voorzitter F. Rottenberg vindt dat de regering een speciale commissaris voor de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, moet benomen.

Hij deed dit voorstel in een gesprek met het weekblad Nieuwe Revu. Volgens Rottenberg moet een regeringscommissaris het mandaat krijgen om te bemiddelen tussen de vier grote steden en de rijksoverheid. Er zijn nu, aldus de PvdA-voorzitter, te veel “bureaucratische belemmeringen”. Een commissaris kan doorbraken tot stand brengen bij het verkrijgen van financiële middelen en faciliteiten. De regeringscommissaris zou zich vooral moeten richten op thema's als armoede en illegaliteit. Als mogelijke kandidaten voor die functie noemde hij zijn partijgenoten A van der Zwan, J. Schaefer, M. van Dam en A. van der Louw.