Politie doet in Friesland drugvangst

LEEUWARDEN, 9 NOV. Bij een inval in een dijkwoning in het Friese Oudebildtzijl (gemeente Het Bildt) heeft de rijkspolitie, vergezeld van de officier van justitie zaterdagmiddag vierduizend kilo hasj en tienduizenden XTC-pillen in beslag genomen. De drugs hebben een straatwaarde van enkele tientallen miljoenen guldens, aldus een woordvoerder van de rijkspolitie Friesland.

De drugs werden aangetroffen op de zolder van een schuurtje naast de woning. Ook werd een aantal kisten met daarin handgranaten en springstof gevonden. De bewoners, een 52-jarige man en een 54-jarige vrouw zijn aangehouden. De verdachten zijn geen bekenden van de politie. Onduidelijk is of zij zelf handelden in drugs of dat zij de verdovende middelen bewaarden voor dealers.

Het tweetal zit vast voor nader verhoor. De drugs zijn voor onderzoek naar het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk gestuurd. Daar wordt bekeken uit welk land de hasj en pillen afkomstig zijn en wat voor kwaliteit die hebben.