Omzet Chrysler stijgt naar record

De Amerikaanse automobielproducent Chrysler Corporation prolongeert de positieve resultaten van het tweede kwartaal van het lopende boekjaar met een winst in het derde kwartaal van 202 miljoen dollar.

De eerste negen maanden van het lopende jaar boekte Chrysler 367 miljoen dollar winst tegen een negatief resultaat vorige jaar over zowel de eerste negen maanden als in het derde kwartaal.

De omzet steeg in het derde kwartaal naar een record van 9,2 miljard dollar (16,5 miljard gulden). Vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar steeg de omzet met 22 procent. In de eerste negen maanden verkocht Chrysler in de wereld ruim anderhalf miljoen auto's, goed voor een met 15 procent tot 26,7 miljard dollar (47,7 miljard gulden) gestegen omzet. Chrysler oogst veel succes met zijn Mini Van, waarvan in de VS inmiddels 443.790 stuks zijn verkocht.