"Charles en Diana gaan informele scheiding aan'

LONDEN, 9 NOV. Gezamenlijk optreden van de prins en prinses van Wales op buitenlandse staatsbezoeken lijkt in de toekomst onwaarschijnlijk, nu hun reis naar Korea een "public-relationsdrama' is geworden.

"Prince Glum' en "Princess Gloom' bereiden volgens het merendeel van de Britse pers dit weekeinde, een informele scheiding voor, waarbij elk der echtelieden zijn eigen leven zal leiden, maar het huwelijk formeel in stand blijft. De regeling is erop gericht prins William klaar te stomen voor zijn positie als toekomstige monarch. Prinses Diana deed dit weekeinde bij terugkeer uit Korea een hoogst ongebruikelijke stap door een verklaring uit te geven waarin ze ontkende dat er sprake was van een breuk tussen haar en de koningin en prins Philip, zoals door de pers is gesuggereerd. Maar de verklaring was zo geformuleerd, dat niet werd ontkend dat het huwelijk met prins Charles ongelukkig is. Het boulevardblad The Sun begint vandaag met het publiceren van een nieuwe serie “onthullingen” van Andrew Morton, de schrijver van het boek Diana, Her true Story. The Sun is eigendom van de Australische republikein Rupert Murdoch en een zusterkrant van onder andere The Sunday Times, het zondagsblad dat deze zomer als eerste Mortons boek in afleveringen publiceerde.