Betonnen boek met compositie voor een heipaal

LEEUWARDEN, 9 NOV. Een boek met een betonomslag van ongeveer vier kilo, dat ondermeer een compositie voor heipaal van componist Peter Sijbenga bevat, wordt vanavond gepresenteerd bij het slaan van de eerste paal van de nieuwe stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Alle 250 genodigden krijgen een betonnen boek uitgereikt. Het staat symbool voor de eerste betonnen paal. Het boek, ongevoelig voor de verzuring van houthoudend papier, bevat onder meer oude heiliedjes, informatie over beton en de partituur van een "compositie van een heipaal', geschreven door de musicus en componist Peter Sijbenga die vanavond gespeeld wordt wanner cabaretier Paul van Vliet de eerste paal de grond in slaat. De nieuwe schouwburg wordt eind 1994 officieel geopend. Het oude theater werd eind vorig jaar gesloopt. Een openluchtfilm over de verbouwing van de Harmonie in 1937 en vuurwerk besluiten het feest. De nieuwe Harmonie is ontworpen door architect Frits van Dongen en kost in totaal 37 miljoen.