Berger wint laatste race GP-seizoen

ADELAIDE, 9 NOV. Gerhard Berger heeft de laatste Grand Prix van het formule 1-seizoen 1992 gewonnen. De Oostenrijker zegevierde in het Australische Adelaide voor de Duitser Michael Schumacher en de Brit Martin Brundle. De Nederlander Jan Lammers finishte met drie ronden achterstand als twaalfde. Van de 26 gestarte wagens haalde de helft de finish.

De Grand Prix van Australië stond in het teken van het afscheid van wereldkampioen Nigel Mansell. De Brit viel in de negentiende ronde uit. Hij kon samen met Senna naar de pits teruglopen. Senna botste achter op de auto van Mansell. Teamgenoot Patrese nam de leiding van Mansell over, maar viel 32 ronden later met materiaalpech uit. Berger kreeg in de slotfase nog een aanval van de jonge Duitser Schumacher te verduren, maar hield met zeventiende van een seconde voorsprong net stand. Berger moest vaart minderen om benzine te sparen.