Becker

Boris Becker heeft zijn in de vergetelheid geraakte bijnaam "Boem Boem' in Parijs eindelijk weer eens eer aangedaan.

De 25-jarige Duitser rekende in ouderwetse stijl genadeloos af met John McEnroe, Brad Gilbert, nummer één van de wereld, Jim Courier, servicekoning Goran Ivanisevic en gisteren in de finale ook met Guy Forget: 7-6, 6-3, 3-6, 6-3.

Het was de vierde toernooizege van Becker in dit voor hem desondanks matige jaar, waarin hij het vooral op de Grand Slam-toernooien liet afweten. Sinds de samenwerking met zijn nieuwe Oostenrijkse trainer Günther Bresnik zes weken geleden heeft de Duitser nu twee hoofdprijzen te pakken, Bazel en Parijs. De winst in de Franse hoofdstad leverde hem niet alleen ruim 500.000 gulden op, maar ook een plaats in het Masterstoernooi. Commentaar van Becker: “Ik sta weer fris tegenover het tennis, heb genoeg energie en honger naar succes.”