Air Holland in zee met vijf reisorganisatoren

BADHOEVEDORP, 9 NOV. Chartermaatschappij Air Holland heeft met vijf middelgrote reisorganisatoren, verenigd in Dutchpool, een contract afgesloten voor de verkoop van in totaal 100.000 vliegtuigstoelen voor het komende zomervakantieseizoen.

Dat heeft een woordvoerster van Air Holland vandaag meegedeeld. De samenwerking kan een aardig prijsvoordeel betekenen voor reizigers op de populaire zonbestemmingen.

In Dutchpool werken de NBBS, Sudtours, Rent-a-casa, Sunair en Zonnetour samen. Dit jaar vlogen al 65.000 passagiers via Dutchpool met Air Holland. Daar komen er dit jaar 35.000 bovenop.

Directeur M. van het Kaar van de NBBS noemt het contract reden voor andere touroperators zich achter de oren te krabben. “Air Holland is zeker niet als prijsbreker in de markt opgetreden. De overeengekomen prijzen zijn realistisch en bedrijfseconomisch verantwoord. We hebben evenwel kunnen profiteren van de concurrentie tussen de maatschappijen en bestaande valutavoordelen. Daaruit is een prijs gerold die op sommige bestemmingen een prijsvoordeel van ongeveer 5 procent kan opleveren.”

Volgens de NBBS-voorman kan de overeenkomst betekenen dat andere touroperators bij de komende publikatie van hun inmiddels vastgestelde, veelal hogere vakantietarieven op bepaalde bestemmingen moeten overwegen over hun prijzen te heronderhandelen met de luchtvaartmaatschapijen. Dat zou kunnen resulteren in tweede, bijgestelde edities van de vakantiegidsen, aldus Van het Kaar.

De woordvoerster van Air Holland laat weten dat de maatschappij nog in de markt is voor contracten met Mobiplan, Belair en Hotelplan. De charteronderneming hoopt uiteindelijk deze zomer ongeveer 150.000 reizigers naar de zon te vervoeren. De onderneming is bovendien in gesprek met één of meer partners over een samenwerking. Nadere details wilde Air Holland desgevraagd niet verstrekken.