Sytze van der Zee: Voor Führer, volk en ...

Sytze van der Zee: Voor Führer, volk en vaderland. De SS in Nederland. 275 blz., Prometheus, ƒ 36,90

Ab Caransa: Verzamelen op het Transvaalplein. Ter nagedachtenis van het Joodse proletariaat van Amsterdam

Sytze van der Zee: Voor Führer, volk en vaderland. De SS in Nederland. 275 blz., Prometheus, ƒ 36,90

Herdruk van het boek dat in 1967 verscheen onder de titel 25.000 landverraders over het aanzienlijke contingent Nederlanders dat zich tijdens de bezetting aanmeldde voor de diverse onderdelen van de SS.

Ab Caransa: Verzamelen op het Transvaalplein. Ter nagedachtenis van het Joodse proletariaat van Amsterdam

Nieuwe uitgave (met nawoord van Ed. van Tijn) van het boek uit 1984 over de de Transvaalbuurt, die karakteristiek was voor de opkomst, emancipatie, integratie en ondergang van het Joodse proletariaat in Amsterdam. Het Transvaalplein was als ''het Rode Pleintje' niet alleen het centrum van politieke activiteiten, maar ook de plek vanwaar in de oorlog de deportaties werden georganiseerd.