Rolls Royce wint zaak tegen seksclub

MAASTRICHT, 7 NOV. De seksclub "Rolls Mens Club' in Maastricht moet stoppen met het gebruik van beeldmerken van autofabrikant Rolls Royce.

Ook moet de naam van de zaak worden veranderd. De “herensociëteit” verloor gisteren een kort geding dat de autofabrikant Rolls Royce had aangespannen voor de rechter in Maastricht omdat de reputatie van het merk schade zou lijden door de associatie met prostitutie-activiteiten. Ook zou de exclusiviteit van het merk verloren gaan als de Rolls Mens Club haar naam zou blijven voeren. President mr. A. Adelmeyer meende dat “het bestreden gebruik van de Rolls Royce-merken in ernstige mate afbreuk doet aan de exclusiviteit en de onderscheidende kracht van het merk als aanduiding voor luxe en kwaliteit”. Ook wordt volgens de president de reputatie van het merk ernstig geschaad. Rolls Mens Club moet een in de tuin staande levensgrote “flying lady” - het beeldje op de neus van een Rolls Royce - verwijderen.