Ministerie start campagne voor dimlicht overdag

DEN HAAG, 7 NOV. Het ministerie van verkeer en waterstaat en Veilig Verkeer Nederland (VVN) zijn gisteren een campagne gestart waarin automobilisten worden opgeroepen overdag hun dimlicht aan te doen.

Dat zou de verkeersveiligheid vergroten. De campagne kost dit jaar 600.000 gulden. Minister Maij-Weggen (verkeer en waterstaat) hoopt de Tweede Kamer volgend jaar zo ver te krijgen dat deze alsnog akkoord gaat met een Benelux-proef om dimlichten overdag verplicht te stellen. Pogingen om een Kamermeerderheid achter dit idee te krijgen liepen tot nog toe spaak. De minister hoopt met de campagne ook in de Kamer meer steun te creëren voor dimlicht overdag. De stichting Natuur en Milieu, de fietsersbond ENFB en de voetgangersvereniging VBV willen dat automobilisten de campagne negeren omdat dimlicht overdag volgens hen nodeloos energie verspilt en juist de onveiligheid vergroot, zeker voor fietsers. De organisaties verwijten de minister dat zij op deze manier een omsteden maatregel toch wil doorvoeren.