CDA-wethouder legt functie neer

MAASTRICHT, 7 NOV. De Maastrichtse wethouder van publieke werken en sport J. In de Braekt heeft zijn functie voorlopig neergelegd in afwachting van de resultaten van een gerechtelijk vooronderzoek, dat tegen hem en de wegenbouwer J. Baars uit Klimmen is geopend.

De CDA-wethouder heeft zijn besluit genomen na overleg met de overige leden van het college van B en W. De rijksrecherche en de FIOD hebben donderdag huiszoeking verricht in het bureau van de wethouder in het stadhuis, in diens huis en in het kantoor van wegenbouwer Baars. Justitie beschikt over aanwijzingen dat Baars, tot voor kort een van de huisaannemers in de gemeente Maastricht, en In de Braekt zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie. In april werd bekend dat zij samen een reis naar Egypte hadden gemaakt. De wethouder heeft altijd volgehouden dat hij de kosten, ruim zevenduizend gulden, contant aan Baars heeft voldaan.