Birmese troepen over Thaise grens

BANGKOK, 7 NOV. Birmese troepen hebben gisteren de grens met Thailand overschreden tijdens een achtervolging van naar schatting tweeduizend vluchtelingen en guerrillastrijders van de Karenni-stam, een etnische minderheid in het land.

Dat heeft een woordvoerder van het Thaise leger gezegd. Zeker 600 Birmese militairen drongen het noordwesten van Thailand twee kilometer binnen. Het leger van Birma is bezig met een grootscheepse aanval op de Karenni-strijders in het afgelegen grensgebied. Vluchtelingen zeiden dat het leger ten minste 2.000 mensen heeft opgepakt die gedwongen worden te werken als dragers voor het leger te werken. De Karenni zijn verwant aan de grotere Karen-stam en vechten, net als de Karen, voor het recht op zelfbeschikking. Eerder dit jaar veroverde het Birmese leger al enige bases van de Karen. Naar verwachting zal het leger nog dit jaar de aanval openen op Kowmora en Manerplaw, de twee grootste bases van de Karen. (AP, Reuter)