Winst Rawlings

ACCRA, 6 NOV. Jerry Rawlings heeft de Ghanese presidentsverkiezingen van dinsdag gewonnen.

Toen gisteren de stemmen in 198 van de 200 kiesdistricten waren geteld had Rawlings, die sinds 1981 in Ghana aan de macht is, 58,7 procent van de stemmen, ruim meer dan hij nodig had om al in de eerste ronde te worden gekozen. Zijn belangrijkste rivaal, de historicus en hoogleraar Albert Adu Boahen, heeft dertig procent van de stemmen gekregen. De oppositie heeft gisteren opnieuw geklaagd over fraude op grote schaal, maar internationale waarnemers hielden vol dat de verkiezingen over het algemeen eerlijk zijn verlopen. Waar dat niet het geval was, zo zei gisteren het hoofd van een Amerikaanse waarnemersploeg, was eerder sprake van “problemen met organisatie en oplieding dan van bewust wangedrag”. (Reuter)