Twintig jaar voor drievoudige moord

AMSTERDAM, 6 NOV. Het gerechtshof in Amsterdam heeft de 50-jarige M.S. uit Assen gisteren veroordeeld tot twintig jaar gevangenis plus tbs wegens moord op de 11-jarige Jessica Laven uit Blokker, de 9-jarige Salim Thattil uit Neustadt in Duitsland en de 13-jarige Marko Weiser, eveneens uit Duitsland.

Er was levenslang geëist. Eerder had de rechtbank in Alkmaar S. veroordeeld tot twaalf jaar cel plus tbs wegens doodslag. De rechtbank achtte indertijd niet bewezen dat S. de kinderen opzettelijk van het leven had beroofd. Het hof achtte dat er in alle gevallen wel degelijk sprake is geweest van opzet en veroordeelde S. wegens drievoudige moord. Het Hof liet in zijn overwegingen zwaar meewegen dat S. kennelijk voorbereidingen had getroffen voor de moord op Jessica Laven, waardoor het delict niet langer onder de noemer doodslag zou vallen. S. kocht de dag voor de moord een Duitse krant, en liet die achter bij het lijk. Het Hof vindt die omstandigheden “te frappant om uit te kunnen gaan van de lezing van de verdachte, dat hij Jessica Laven in een plotselinge gemoedsopwelling van het leven heeft beroofd.”