Schuttersveld werkt samen met Tsjechen

De houdstermaatschappij van toeleveringsbedrijven Schuttersveld uit Velp is een samenwerking aangegaan met de Tsjechische onderneming Transporta.

Dit bedrijf is gevestigd in Chrudim, ten oosten van Praag, en legt zich toe op de produktie van halffabrikaten, industriële machines en installaties alsmede heftrucks. Er werken daar 3800 mensen.

De gezamenlijke onderneming richt zich in de eerste plaats op de levering van bij Transporta geproduceerde halffabrikaten aan afnemers buiten Tsjechoslowakije. Hiermee wordt volgens Schuttersveld beoogd de aantrekkelijkheid van de twee bedrijven - produktie tegen lage kosten bij Transporta en de goede commerciële contacten van Schuttersveld - ten gunste van beide aan te wenden. Als blijkt dat de samenwerking met succes verloopt, zullen nauwere banden worden overwogen, aldus Schuttersveld.