Schorsingen

Feyenoord en PSV gaan in beroep tegen de schorsing die de tuchtcommissie van de KNVB de spelers Gaston Taument (Feyenoord) en Romario (PSV) heeft opgelegd.

De tuchtcommissie legde ook de Cambuur-spelers Lody Roembiak en Jack de Gier zware schorsingen op.

Taument kreeg vier wedstrijden onvoorwaardelijk voor een overtreding op 4 oktober in de wedstrijd PSV - Feyenoord tegen Jan Heintze, waarvoor scheidsrechter Uilenberg hem de gele kaart gaf. Op advies van de waarnemer werd Taument wegens de ernst van de overtreding in staat van beschuldiging gesteld.

Romario staat drie competitiewedstrijden aan de kant. Hij kreeg net als Taument vier duels schorsing, maar één wedstrijd is voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar. Hij werd eveneens in staat van beschuldiging gesteld wegens natrappen van Adri Bogers tijdens de op 18 oktober in Tilburg gespeelde wedstrijd tegen Willem II. Scheidsrechter Reygwart had hem daarvoor geen kaart gegeven. Het incident was uitvoerig op de televisie.