PSV in groep met Milan, Göteborg en FC Porto

ROTTERDAM, 6 NOV. PSV is in de zogenoemde Champions League, de finalepoules van de Europa Cup 1, in één groep (B) ingedeeld met AC Milan, IFK Göteborg en FC Porto. Dat heeft de loting vanmiddag in Genève uitgewezen.

PSV speelt de eerste wedstrijd van de volledige competitie tussen de vier elftallen uit tegen FC Porto, op 25 november. Op die dag treedt AC Milan thuis aan tegen IFK Göteborg. Op 9 december komt PSV thuis in actie tegen AC Milan en treft IFK Göteborg op eigen veld FC Porto. Groep A wordt gevormd door Olympique Marseille, Club Brugge, CSKA Moskou en Glasgow Rangers. Alle acht deelnemers aan de Champions League ontvangen van de Europese voetbalbond (UEFA) een basisvergoeding van twee miljoen Zwitserse franken, alsmede een half miljoen Zwitserse franken per behaald punt.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

25 november, groep A: Club Brugge - CSKA Moskou, Glasgow Rangers - Olympique Marseille. Groep B: FC Porto - PSV, AC Milan - IFK Göteborg. 9 december, groep A: Marseille - Brugge, Moskou - Glasgow. Groep B: Göteborg - Porto, PSV - AC Milan. 3 maart, groep A: Moskou - Marseille, Brugge - Glasgow. Groep B: PSV - Göteborg, Porto - AC Milan. 17 maart, groep A: Marseille - Moskou, Glasgow - Brugge. Groep B: Göteborg - PSV, AC Milan - Porto. 7 april, groep A: Moskou - Brugge, Marseille - Glasgow. Groep B: PSV - Porto, Göteborg - AC Milan. 21 april, Brugge - Marseille, Glasgow - Moskou. Groep B: Porto - Göteborg, AC Milan - PSV.

In de Europa Cup 2 lootte Feyenoord voor de derde ronde Spartak Moskou, dat in de vorige ronde twee maal van FC Liverpool won. Feyenoord speelt op 3 maart thuis, twee weken later volgt de return in Moskou. De andere ontmoetingen in de dit toernooi zijn: Sparta Praag - AC Parma, Olympique Piraeus - Atletico Madrid en Steaua Boekarest - FC Antwerp of Admira Wacker. FC Antwerp schakelde Admira uit, maar de Oostenrijkers eisen dat het duel wordt overgespeeld omdat de doelen in Antwerpen respectievelijk 2.41 meter en 2.38 meter hoog waren. De reglementen schrijven een hoogte van 2.44 meter.

In het toernooi om de UEFA Cup treft Ajax FC Kaiserslautern. Vitesse ontmoet Real Madrid. Beide Nederlandse clubs spelen hun eerste wedstrijd op 25 november in Nederland.

De loting in Genève had het volgende resultaat: Ajax (Ned) - FC Kaiserslautern (Dui), Borussia Dortmund (Dui) - Real Zaragoza (Spa), FC Paris St. Germain (Fra) - Anderlecht (Bel), Standard Luik (Bel) - FC Auxerre (Fra), Dynamo Moskou (Rus) - Benfica (Por), AS Roma (Ita) - Galatasaray (Tur), Vitesse (Ned) - Real Madrid (Spa), Sigma Olomouc (Tsj) - Juventus (Ita)