Fusiecandidaat Tritech vraagt faillissement aan

De Belgische onderneming Tritech Corporation, de beoogde fusiepartner van A-Line Technologies International, heeft gisteren faillissement aangevraagd. Een grootaandeelhouder (met 33 procent) van Tritech, het Franse ISE, distributeur van computerhard- en software, verklaarde gisteren in principe bereid te zijn de activiteiten van Tritech over te nemen.

A-Line, het computerdistributie- en automatiseringsbedrijf van mevrouw N. Aka, had juist voor het bekend maken van de faillissementsaanvraag laten weten af te zien van een fusie met Tritech Corporation. Twee maanden geleden kondigden beide partijen aan dat een fusie werd overwogen met aandelenruil.

Tritech telt 92 medewerkers en heeft een vestiging in Rotterdam.

Als reden voor het afketsen van de beoogde fusie noemt A-Line dat één van de aandeelhouders van Tritech Corporation, de investeringsmaatschappij Alpinvest in Naarden, niet langer bereid was een kapitaalinjectie van enkele miljoenen guldens te verstrekken. Ook kon niet worden gegarandeerd dat het bankkrediet waarover Tritech beschikte zou worden gecontinueerd.

A-Line maakte gisteren halfjaarcijfers bekend. In de eerste zes maanden kwam de winst uit op ongeveer 1,5 miljoen gulden bij een omzet van 65 miljoen gulden. Voor het gehele jaar rekent A-Line op circa 3,5 miljoen gulden winst. A-Line werd vorig jaar losgekocht uit het ingestorte Newtron. De Begemann Groep nam eerder dit jaar een belang van 40 procent in A-Line.