Wegenbouwer en wethouder vervolgd

MAASTRICHT, 5 NOV. Het openbaar ministerie in Maastricht heeft een gerechtelijk vooronderzoek gelast tegen wegenbouwer J. Baars uit Klimmen en de Maastrichtse CDA-wethouder van publieke werken J. In de Braekt.

Dat is vanmorgen bevestigd door hoofdofficier mr. J. Franssen, die niet wilde zeggen waarvan Baars en In de Braekt worden verdacht. Baars was een van de vijf wegenbouwers die tot voor kort de wegenbouwprojecten in Maastricht onderling mochten verdelen. In april, een maand nadat hij als getuige was opgetreden in een proces tegen twee ambtenaren die geld van hem hadden aangenomen, werd bekend dat hij vorig jaar samen met wethouder In de Braekt een vakantiereis naar Egypte had gemaakt. De laatste heeft steeds volgehouden dat hij de reis uit eigen zak heeft betaald.