Supermarktconcern Sainsbury boekt flink meer winst

De winst voor belastingen van J. Sainsbury, het grootste supermarktconcern in het Verenigd Koninkrijk, is in de eerste helft van het op 1 april begonnen boekjaar gestegen van 327,5 miljoen tot 391,1 miljoen pond (1,07 miljard gulden).

De verbetering van de resultaten is vooral te danken aan de opening van veertien nieuwe Britse supermarkten in de afgelopen periode waardoor de verkopen met 13 procent toenamen. De winst per aandeel nam met 11 procent toe, maar de Londense beurs honoreerde het resultaat met een fikse koersdaling omdat de verwachtingen van beleggers - die op nog betere cijfers hadden gerekend - werd beschaamd. De Shaw-supermarktketen in de staat New England in de VS van Sainsbury had te lijden van de recessie in dat gebied en droeg nauwelijks aan de winststijging bij.