Nederland en Israel sluiten akkoord tuinbouw

JERUZALEM, 5 NOV. Nederland en Israel hebben deze week een akkoord gesloten over wetenschappelijke samenwerking op het gebied van de tuinbouw.

Tijdens een persconferentie in Jeruzalem zei de Nederlandse minister P. Bukman (landbouw) gisteren dat beide landen gedurende drie jaar elk een half miljoen gulden in een daartoe opgezet fonds zullen storten, dat onder meer de uitwisseling van wetenschappers op landbouwgebied moet bevorderen. Tevens zal Nederland zich op Israelisch verzoek inspannen voor verbetering van de voorwaarden waaronder Israelische landbouwprodukten op de EG-markt kunnen worden afgezet. Ook is tijdens de ontmoeting van minister Bukman met zijn Israelische collega Yacov Tsur gesproken over de distributie van de Israelische groentenexport naar de EG via Nederland.