LOS ANGELES TIMES

De kracht van de verandering veroorzaakte dinsdagavond een aardverschuiving. In één klap waren twaalf jaar Ronald Reagan en George Bush - met hun opmerkelijke successen en opmerkelijke mislukkingen - geschiedenis geworden.

Nu zal Bill Clinton moeten gaan werken aan steun voor een gedurfd maar van exacte prioriteiten voorzien economisch plan om het tekort terug te dringen, het bankwezen te hervormen, een nieuwe industriepolitiek uit de grond te stampen, het demonische monster van de gezondheidszorg op de knieën te dwingen en open te blijven staan voor handelspolitieke vraagstukken.

Hij moet ook Amerika weer tot een eenheid smeden. De Amerikaanse regering moet de Amerikaanse geest nieuw leven inblazen, bijdragen aan een bereidheid tot solidariteit en een einde maken aan de doortrapte verdeel-en-heers-politiek. Laten we hopen dat er nooit meer een bewoner van het Witte Huis komt die het slechtste in ons wakker roept door openlijk of bedekt rassen tegen elkaar op te zetten, ouderen tegen jongeren en rijken tegen armen.

Bill Clinton en Al Gore, gefeliciteerd. We hopen dat dat alle Amerikanen nu samen verder kunnen.