Krajicek in Parijs tegen Ivanisevic

PARIJS, 5 NOV. Richard Krajicek heeft gisteren de achtste finales van het met 3,6 miljoen gulden gedoteerde indoortoernooi van Parijs bereikt. In de tweede ronde versloeg de 20-jarige Hagenaar de Israliër Amos Mansdorf in twee sets, 6-3 6-2. In de derde ronde ontmoet Krajicek in sportpaleis Bercy vandaag Goran Ivanisevic. De Kroaat won in twee sets van de Fransman Pioline: 6-4 7-5.

De komende tegenstander van de Nederlander, zondag nog winnaar in Stockholm, had iets meer dan een uur nodig om Pioline uit te schakelen. De 21-jarige Kroaat sloeg veertien aces.

Voor een verrassing zorgde Henri Leconte. De Fransman was voor negenduizend hoofdzakelijk jeugdige toeschouwers te sterk voor Pete Sampras. De nummer twee op de wereldranglijst ging in twee sets ten onder tegen zijn 29-jarige tegenstander, 6-3 7-5. Ivanisevic loopt over van vertrouwen. “Ik voel me op dit moment ijzersterk. Ik zeg niet dat ik Parijs win, maar in deze vorm kan ik heel ver komen”, zei hij zoals gebruikelijk monotoon. De nummer zes op de ranking won dit jaar naast Stockholm ook de toernooien in Adelaide, Sydney en Stuttgart.

John McEnroe werd na de met 4-6 4-6 verloren partij tegen Boris Becker door de Duitser bedolven onder complimenten. De nummer negen van de wereld zei het te betreuren dat de Amerikaan na dit seizoen stopt. “Dit is niet goed voor onze sport als een speler als McEnroe verdwijnt. We hebben veel aan hem, Connors, Borg en Lendl te danken. Zij hebben het tennis op een hoger niveau gebracht. Dank zij hen kunnen we op toernooien als hier in Parijs een hoofdprijs van een half miljoen gulden innen.” (SID/AFP/Reuter)