Justitie: heropen zaak-Heineken

ALKMAAR/AMSTERDAM, 5 NOV. Procureur-generaal mr. R. Manschot heeft gisteren voor de raadkamer van het gerechtshof in Amsterdam gepleit voor heropening van een gerechtelijk vooronderzoek tegen drie Amsterdammers, die zijn veroordeeld voor de ontvoering van biermagnaat A. Heineken en zijn chauffeur Doderer.

De Alkmaarse hoofdagent van gemeentepolitie P. van Hove heeft volgens zijn advocaat steekhoudend bewijsmateriaal tegen het drietal verzameld. Van Hove ijvert al enkele jaren voor een nieuwe berechting van de drie verdachten. De politieman heeft op eigen kracht bewijsmateriaal verzameld waaruit volgens hem blijkt dat het drietal zich in 1977 op gewelddadige wijze heeft onttrokken aan controle van hun auto. Bij hun vlucht zouden zij de dienstauto van Van Hove en diens collega met circa 140 kogels hebben doorzeefd.