Herman Hertzberger

Van 7 nov t/m 3 jan. Di t/m vr 10-17u, za en zo 13-17u. Boschstraat 22, Breda. Inl 076-225025.

Herman Hertzberger zal de komende jaren een duidelijk stempel drukken op het stadsbeeld van Breda. Er zullen onder meer een Centrale Bibliotheek en een Stadsschouwburg naar zijn ontwerp verrijzen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er nu juist in Breda een tentoonstelling aan deze prominente architect wordt gewijd. In De Beyerd komen thema's aan de orde die door de jaren heen karakteristiek zijn gebleken voor Hertzbergers werk. Die thema's, zoals 'theater', "structuur' en "details', worden in verschillende kabinetten aan de hand van foto's, tekeningen, schetsen, maquettes en video's toegelicht. Een speciaal kabinet is ingericht met de notitieboekjes van Herman Hertzberger. Bij de tentoonstelling zijn diverse publikaties verkrijgbaar, waaronder Hertzbergers "Lessons for students'.